ARQUITECTURA I DISSENY D’INTERIORS
Arquitectura i Disseny d'interiors
Idioma
 

Blog

QUATRE NOTES DE FENG SHUI

Des de l’estudi Sallés – Valls volem fer cinc cèntims del tan conegut Feng Shui, que sembla que torna a estar a l’ordre del dia. Si és cert que és una disciplina que té moltes lectures diferents, hem intentat fer un breu resum introductori per tot aquell a qui pugui interessar-li.
 

El Feng Shui pretén dur a qualsevol espai interior el benestar i la salut mitjançant la distribució d’aquest espai i tenint en compte els vincles existents entre l’home i la naturalesa. Es tracta bàsicament d’aportar un equilibri i una harmonia d’energies a l’espai que afavoreixi la regeneració d’energies a fi de contribuir al benestar, la salut o la felicitat general de les persones.
 

Aquesta disciplina prové de la xina ancestral i s’entén com l’art de l’harmonia. Ens arriba d’una manera distesa i fins i tot confusa degut a tots els entrebancs a què ha sobreviscut durant els anys. De la mateixa manera, ens és transmesa per varies Escoles, entre les que trobem l’Escola de la Forma, l’Escola de la Brúixola, l’Escola del mètode Bagua o l’Escola del Sud.
 

El terme Feng Shui, significa literalment “vent i aigua”, en un intent de simbolitzar l’esperit i la matèria. Més enllà d’això, hem de tenir en compte que tant “el vent” com ”l’aigua” són manifestacions de la naturalesa que no controlem, en les que no podem incidir. És per això que el Feng Shui recomana adaptar la nostra forma de vida al nostre entorn, a la naturalesa que ens envolta.
 
Feng Shui1 - sallesvalls - 01
 

Hem de tenir en compte que sovint treballa amb perspectives adoptades d’altres disciplines o estudis, com es la geobiologia, que aporta coneixements del medi, relacionada amb la salut tenint en compte els avenços tècnics a què vivim exposats dia a dia.
 

Feng Shui1 - sallesvalls - 02
Feng Shui1 - sallesvalls - 03
Feng Shui1 - sallesvalls - 04
Feng Shui1 - sallesvalls - 05
Feng Shui1 - sallesvalls - 06

 

Influeix l’habitatge al benestar de les persones?
L’habitatge, de la mateixa manera que el lloc de treball o qualsevol altre lloc on hi passem una quantitat d’hores important, no només és un mitjà per a dur a terme les funcions que hi desenvolupem dins, sinó que té una gran influència en nosaltres. Aquests espais han d’estar distribuïts o dissenyats pensant en el benestar de l’usuari, desprenent una sensació de seguretat i força.
 

Tots els detalls, per petits que siguin, són importants si ens generen sensacions o sentiments, tant siguin bons com dolents. Intentem donar importància a aquells detalls que poden fer que una estança resulti acollidora, o pel contrari, ens mantingui alerta i tensos. Val la pena que per una consideració estètica convisquem amb elements, colors o distribucions que no ens proporcionen benestar o tranquil·litat?
 
Feng Shui1 - sallesvalls - 07
 

El Feng Shui intenta modificar aquestes petites coses per aprofitar i afavorir l’energia que ens pot aportar l’habitatge i des de l’estudi, intentem fixar-nos-hi i aplicar-ho per a treure’n el major partit.
 

La propera setmana parlarem de més conceptes del Feng Shui, no us ho perdeu!