ARQUITECTURA I DISSENY D’INTERIORS
Arquitectura i Disseny d'interiors
Idioma
 

Blog

ELS PINTORS MÉS PETITS

El passat dijous 18 de febrer vam rebre a l’estudi de pintura la visita dels prop de 50 curiosos alumnes de P4 de l’escola Nostra Llar de Sabadell. La visita va ser orientada a la continuïtat del treballat a classe: l’habitatge, la casa.
 

Els va rebre el pintor Pep Sallés, els va ensenyar les seves pintures i posteriorment van ser ells els protagonistes. Les característiques de la pintura de Pep Sallés, deixant de banda la simbologia i significats adherits – de composicions de colors que juguen amb paisatges inventats, perspectives alterades i formes irregulars – permet una proximitat a la manera d’entendre la pintura dels nens, cosa que va atraure’ls.
 

visita - sallesvalls - 01

visita - sallesvalls - 02
 

Sempre és interessant la valoració dels nens, una visió no crítica, basada simplement en la opinió formada en els seus quatre anys de vida. És curiós veure quin és el resultat de la interpretació de la pintura prescindint de tota simbologia o significat afegit que habitualment regeix la ment dels adults.
Van poder pintar el seu propi quadre, jutjant i valorant entre ells les seves creacions, creant un debat participatiu que va permetre cultivar tant el seu punt de vista com el nostre.
 

visita - sallesvalls - 03
visita - sallesvalls - 04
visita - sallesvalls - 05
visita - sallesvalls - 06
 

Sempre disposats a aprendre dels més petits, el més preocupant i que sens dubte hem d’arreglar són les condicions de l’estudi: “El terra està molt brut!” afirmaven preocupats i no acostumats a les taques de pintura. L’art o la pintura no entenen d’ordre o cura.
 

Una vegada més, oberts a noves perspectives i ments “fresques” que ens ajudin a evolucionar.
Gràcies
 

visita - sallesvalls - 07
visita - sallesvalls - 08